Zo maak je zelf mooie hoogtepunt icons voor Insta in Canva!

Eén van de beste manieren om via social media op een relatief snelle manier aan nieuwe klanten of bloglezers te komen, is jezelf promoten via Instagram. Het is daarbij wel van belang dat je er een solide Instagram strategie op nahoudt, dat je consistent post, regelmatig aanwezig bent en dat je profiel er overzichtelijk en professioneel uitziet. 

Mocht je nog een beginner zijn op Instagram, raad ik je aan om eerst een eerdere post terug te lezen waarin ik uitleg hoe je aan nieuwe, loyale volgers komt op Instagram.

Voor vandaag wil ik de Instagram hoogtepunten met je doornemen als Instagram strategie. Je hebt ze waarschijnlijk al wel eens zien staan boven de feeds van andere accounts; die mooie, kleurrijke icoontjes. Maar waar dienen ze precies voor en hoe kun je ze zelf het beste inzetten én maken voor je eigen blog of bedrijf?

Lees mee!

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links op mijn blog. Geen zorgen, hier betaal jij niks extra’s voor. Dus win-win voor iedereen! 🙂 Ik link alleen naar producten waar ik 100% achter sta en geloof dat jij er ook echt iets aan hebt. Dank je wel! 

Wat zijn Instagram highlight icoontjes?

Instagram hoogtepunt icons zijn de icoontjes die je net onder je profieltekst ziet en net boven je Insta-feed. Wanneer je op deze iconen klikt, zie je oude stories die de gebruiker hier opgeslagen heeft. Ontzettend handig, want Instagram stories blijven maar 24 uur staan en je kunt interessante stories zo toch weer zichtbaar maken voor je volgers!

Instagram hoogtepunt icons

Je kunt ervoor kiezen om alleen stories op te slaan zonder covers aan te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om de highlights omslagen te geven die bij de branding van je blog/bedrijf passen. Zo kun je je huisstijl nog eens extra terug laten komen op je profiel én het geeft een georganiseerde, professionele look. 

Waarom zijn hoogtepunten en de hoogtepunt iconen belangrijk voor je Instagram strategie?

  • Je kunt belangrijke stories zo standaard zichtbaar maken voor volgers die deze stories nog niet gezien hebben;
  • Geeft een nette, professionele uitstraling aan je account;
  • Helpt je volgers navigeren naar je blogs, diensten, informatie over jezelf, prijzen en andere handige informatie;
  • Met de linksticker kun je je volgers zo snel dirigeren naar je andere socials.

Hoe maak je zelf icons in Canva?

Heb je nog geen account in Canva? Begin dan eerst met het aanmaken van een account. Geen zorgen, je kunt Canva gratis uitproberen en de gratis versie is voldoende voor het maken van toffe hoogtepunt icons voor Instagram! 

Zelf maak ik trouwens al jaren gebruik van Canva Pro. Voor nog geen € 12 per maand kun je gebruikmaken van alle features die Canva te bieden heeft en daar heb ik een review over geschreven. Lees mijn review over Canva Pro hier als je daar meer over wil weten.

Stap 1

Maak een ‘Instagram Story Highlight Cover’ design aan door te klikken op Create a Design en dan te zoeken naar dit template. 

Create a design - Canva

Stap 2

Klik je design aan en klik vervolgens op het icoontje met de regenboogkleuren linksboven om een achtergrond in te stellen. Kies vervolgens een achtergrondkleur voor je eerste hoogtepunt cover. 

Achtergrond kleur instellen Canva - Instagram hoogtepunten

Stap 3

Plaats een icon of tekst naar wens precies in het midden van je design. Dit kun je afstemmen door op ‘Position’ en dan ‘Middle’ en ‘Center’ te klikken.

Positie aanpassen in Canva - Instagram highlight icons

Tip: door in het menu aan de linkerkant op ‘Elements’ te klikken en vervolgens als zoekopdracht ‘icon time’ of ‘icon food’ in te voeren, kom je allerlei iconen tegen die je kunt gebruiken voor je designs. 

Stap 4

Download je design. Klik rechtsbovenin op ‘Download’, kies voor ‘png’, kies de pagina’s die je wil downloaden en klik op ‘downloaden’. 

Zo simpel is het dus om je eigen Instagram hoogtepunt iconen te maken! 🙂 

Hoe plaats je je hoogtepunt iconen op Instagram?

Stap 1

Open Instagram en klik op het ronde icoon met een ‘+’ waarbij ‘New’ staat.

Stap 2

Kies een aantal stories uit die je onder dit hoogtepunt wil laten zien aan je volgers en klik op ‘Next’.

Stap 3

Geef een naam aan je hoogtepunt en klik op ‘Edit Cover’.

Naam geven aan hoogtepunt icoon Instagram

Stap 4

Klik op het afbeeldings-icoon en upload nu jouw Instagram hoogtepunt icoon, klik vervolgens op Done.

Instagram hoogtepunt icons - Omslag instellen

Je 1e highlght icoon is een feit! Voeg nu ook je andere iconen toe met daarbij een aantal passende stories! Je kunt je hoogtepunten later trouwens altijd nog bijwerken en er weer nieuwe stories bijplaatsen. 

F.A.Q.

Download de gratis templates!

Kun je wel wat hulp bij het maken van je eigen Instagram hoogtepunt iconen gebruiken? Ik heb een gratis template voor je klaargezet in Canva die je kunt downloaden wanneer je jezelf inschrijft voor mijn nieuwsbrief. 

Geen zorgen, ik stuur alleen mails met toffe tips over bloggen en Pinterest en leuke aanbiedingen en zal je niet spammen!

.

Conclusie

Het maken en uploaden van je eigen Instagram hoogtepunten iconen is helemaal niet zo moeilijk, maar het geeft wel direct een boost aan je account! Hopelijk heeft de uitleg in deze post het je nog makkelijker gemaakt en als dat zo is, vergeet dan niet om deze post te delen met je volgers op social media. 

Dank je wel!

Angie

Author

  • Angie

    Angie is a blogger and creative entrepreneur from the Netherlands who is currently residing as a digital nomad in Serbia together with her husband and 2-year old daughter Ana Milena. She is the creator of She Can Blog and works as a Pinterest manager for several Dutch companies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top