Review Instagram Business Academie (1)

Review: Instagram Business Academie – Susan Sandholm

De beste Instagram cursus voor ondernemers: de Instagram Business Academie van Susan Sandholm

Als online ondernemer, blogger en Pinterest manager ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn online zichtbaarheid te vergroten, zodat potentiële klanten en lezers mij beter kunnen vinden. Hoewel ik expert ben op het gebied van Pinterest, ben ik dat op het vlak van Instagram totaal niet. Of althans, ik was het niet.

Uiteraard wilde ik ook leren hoe ik ook dit platform het beste kan benutten voor de groei van She Can Blog en besloot daarom een aantal maanden geleden om een cursus over Instagram te volgen. Ik heb toen een andere cursus gevolgd waar ik al veel van heb geleerd, maar ik zocht toch nog een training die dieper op de stof inging. Zo kwam ik uit bij de Instagram Business Academie van Susan Sandholm. 

Susan Sandholm

De beste Instagram cursus voor ondernemers

Al een tijdje ben ik groot fan van Susan Sandholm op Instagram. Ze deelt zoveel waardevolle tips met haar volgers, gratis en voor niets, waardoor ik dacht: die academie van haar moet dan toch ook helemaal geweldig zijn? Inmiddels heb ik haar Instagram Business Academie helemaal doorlopen en als dit niet de beste Instagram cursus is voor ondernemers, dan weet ik het ook niet meer. 😉 

Voor wie is deze post bedoeld?

Ik kan mezelf voorstellen dat meer mensen op het Instagram account van Susan stuiten en zich afvragen of haar academie echt de moeite waard is. Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan en dan wil je gewoon heel erg zeker zijn van je zaak voordat je de aankoop doet. En aangezien ik de training toch gevolgd heb, kan ik mijn ervaring met haar training net zo goed met je delen. Daar ben ik natuurlijk blogger voor! 

Het kan ook zo zijn dat je Susan nog niet kent/volgt, maar dat je wel op zoek bent naar de beste Instagram cursus die er te vinden is. Ook dan ben je aan het juiste adres, want ook voor jou is deze review van de Instagram Business Academie bedoeld.  

En blijf echt hangen tot het eind, want voor wie echt van plan is om meer betalende klanten uit Instagram te gaan halen, staat er aan het einde van deze post nog een leuke verrassing te wachten! 

Ook interessant: Zo maak je zelf Instagram hoogtepunt iconen in Canva

Wat is de Instagram Business Academie

Voordat ik begin met de review van de cursus, zal ik je eerst een korte introductie geven over de Instagram Business Academie en over Susan Sandholm zelf. 

Susan is een ambitieuze mama van 2 en gelukkig getrouwd en woont samen met haar gezin in Noord-Holland. 3 jaar geleden heeft zij haar eigen business opgezet met als doel om volledig te kunnen leven van haar bedrijf en haar baan in loondienst op te kunnen zeggen. 

Inmiddels werkt zij al een tijdje volledig voor zichzelf als Instagram coach en is het haar missie om ervoor te zorgen dat haar klanten een ijzersterk Instagram account neerzetten en helpt zij:

 • bij het verkrijgen van meer zelfvertrouwen;
 • om beter online zichtbaar te worden voor jouw doelgroep;
 • om (meer) betalende klanten te halen uit Instagram. 

Zij coacht haar klanten persoonlijk en daarnaast kun je ook individueel haar academie volgen. 

Ook runt zij de populaire FB-groep Instagram tips voor ondernemers met inmiddels meer dan 1300 leden (en counting!)

Susan Sandholm

Haar Instagram Business Academie bestaat uit 10 modules waarvan je er 9 ook los kunt kopen voor het geval je niet alle modules nodig hebt. Superhandig is dat! De modules zijn opgebouwd uit een combinatie van tekst, video tutorials en opdrachten die je vervolgens direct in de praktijk kunt toepassen. 

Welke modules zijn er?

 1. Biografie
 2. Insta Stories
 3. Content
 4. Groeien op Instagram
 5. Hashtags
 6. Personal Branding en de tool ‘Canva’
 7. Van volger naar klant
 8. Reels
 9. Video
 10. Instagram Shopping

Wat vond ik van de Instagram Business Academie?

In twee woorden: he-le-maal geweldig! 

Einde review. 😉

Nee, maar echt, even zonder gekheid: ben je op zoek naar de beste Instagram cursus voor ondernemers die jou écht meer online zichtbaarheid en kennis van Instagram gaat geven, dan is dit met recht de cursus die je zoekt. 

Ik had verwacht dat ik haar cursus ‘wel eventjes’ kon volgen, maar ze gaat zo diep in op alle mogelijkheden die er zijn op Instagram. Ik ben er uiteindelijk toch wel een aantal weken zoet mee geweest. Echt niet normaal hoeveel tijd en energie zij hierin heeft gestoken en met hoeveel passie ze al haar kennis in deze training overdraagt aan jou! 

Ondanks dat ik al eerder een cursus Instagram heb gevolgd en zelf ook al een jaar heel actief ben geweest op dit platform – en daarom toch al aardig wat kennis in huis had – heb ik nog steeds aardig wat nieuwe kennis opgedaan tijdens de training van Susan. 

Ben ik gegroeid sinds ik haar training heb gevolgd? Qua volgers valt het mee, van 1466 naar 1533, maar mijn engagement (de betrokkenheid op mijn content) is wel flink vooruit gegaan. 

Daar moet ik trouwens ook bij zeggen dat er een hele goede reden is waarom mijn volgers niet zo hard gestegen zijn. Op aanraden van Susan heb ik de afgelopen weken namelijk ook aardig wat volgers heb verwijderd

Huh? Is het niet de bedoeling dat een Instagram coach je leert hoe je meer volgers krijgt in plaats van verliest?  

Nee! Zij raadt juist aan om volgers die niet tot je doelgroep behoren te verwijderen uit je volgerslijst. Ik heb aardig wat accounts gevonden die bijvoorbeeld alleen Engels spreken, die al bijna een jaar niet meer actief waren op het platform en er waren toch nog wat Amerikaanse militairen (je kent ze vast wel) tussendoor geglipt. Normaal verwijder ik ze meteen. 

Maar waarom zou je die volgers niet behouden dan, hoor ik je nu denken. Heel simpel: ze halen je engagement omlaag. Het zijn volgers die niet op je content reageren, omdat ze er niet geïnteresseerd in zijn. En bij het verspreiden van jouw content kijkt Instagram hoe jouw content onder je volgers valt. Als een groot deel nooit reageert op jouw content, worden je posts minder getoond door het algoritme en dat is zonde! Less is more dus als het op volgers aankomt. 

Maar ik sta wel veel beter in contact met mijn volgers die wel mijn doelgroep zijn. Plus, ik ben me dankzij de cursus van Susan veel bewuster wie er eigenlijk tot mijn doelgroep behoort en wie niet. 

Het aantal accounts dat ik bereikt heb in de afgelopen week is wel met bijna 40% omhoog gegaan en het aantal accounts waar ik interactie mee heb gehad is met 27% omhoog gegaan. Dank je wel, Susan! 

Hier een before & after:

Niet slecht, toch?

Wat vond ik minder?

Omdat ik al aardig wat wist over Instagram heb ik ook veel tijd besteed aan het lezen van informatie die ik al wist. Maar daarbij wil ik wel echt benadrukken dat dat eigenlijk geen nadeel aan de training is, want die steekt echt supergoed in elkaar als je Instagram echt van onder tot boven wil leren kennen. Zeker voor wie echt nog veel te leren heeft op Instagram is deze cursus echt ideaal. 

Weet je net zoals ik al wel veel over dit platform, maar heb je toch het idee dat je maar wat blijft aanmodderen of dat er voor jou meer uit Instagram te halen valt? Dan past haar 1-op-1 coaching waarschijnlijk beter bij jou. Tijdens dit maatwerktraject van 3 maanden ontvang je 4 x 60 minuten strategische coaching van Susan en je krijgt dan ook een jaar toegang tot de academie. 

Speciale aanbieding

Heb jij na het lezen van deze post nu zoiets van, met die Instagram Business Academie van Susan wil ik graag aan de slag? Dan heb ik een verrassing voor je! Wanneer je gebruikmaakt van mijn speciale kortingscode Via.angie krijg jij € 99 korting op de Instagram Business Academie of € 150 korting op haar 3-maanden coachingstraject! 

Ook interessant voor jou: 25x boeken voor social media influencers

Conclusie

Als ik de Instagram Business Academie van Susan Sandholm niet de beste Instagram cursus voor ondernemers had gevonden, dan had ik er ook nooit zo’n uitgebreide review over geschreven. Ik was al fan van haar prachtige feed en geweldige Instagram tips en hacks, maar nu heeft ze er echt een volger voor het leven bij! Ze kent Instagram echt op haar duimpje en in haar training deelt ze werkelijk waar al haar geheime tips met jou. 

Haar training steekt goed in elkaar, heeft een logische volgorde, is makkelijk te volgen en als je wil leren hoe al die ondernemers toch zoveel uit Instagram halen, terwijl het jou niet lukt, is dit echt de aangewezen cursus voor jou. 

Mocht je nu nog steeds twijfelen over de cursus van Susan of nog vragen hebben voordat je jezelf inschrijft voor haar cursus, stuur dan een mailtje naar [email protected]

Angie

Author

 • Angie is een blogger en ondernemer uit Nederland en verblijft momenteel als digital nomad in Servië, samen met haar man en 2-jaar oude dochter Ana Milena. Ze is de maker van She Can Blog en is Pinterest manager voor diverse bedrijven.

4 reacties op “Review: Instagram Business Academie – Susan Sandholm”

 1. Pingback: 25x boeken die elke social media influencer gelezen moet hebben -

 2. Pingback: Waarom ik geen dure online business coach in de arm neem -

 3. Pingback: 14 manieren om je blogverkeer te verhogen -

 4. Pingback: 13 tips voor meer volgers op Instagram -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close