Picture with scrabble letters forming the word Pinterest

Zo kun je Pinterest bekijken zonder in te loggen

Wat als je wél alle pins op Pinterest wil kunnen bekijken, maar geen account wil aanmaken? Is het mogelijk om al deze mooie, inspirerende en toffe pins te bekijken zonder een account?

Jazeker, dit kan! In dit blog leg ik je uit hoe je dit en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Lees je mee?

Wat als je alle Pinterest pins wil bekijken zonder in te loggen?

Hoe kun je browsen op Pinterest zonder account?

Als je erover nadenkt om Pinterest uit te proberen, maar jezelf liever (nog) niet wil registreren, dan heb je geluk! Er is een manier om pins op Pinterest te bekijken en ‘op te slaan’ zonder jezelf te registreren voor een account. Dit is hoe:

Zo doe je het:

Open allereerst een browse naar keuze op je computer. Ik adviseer om hiervoor Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken (vind ik zelf het fijnst werken), maar via Safari kan het natuurlijk ook.

In de adresbalk bovenaan typ je de volgende url in: pinterest.com/explore/

Je komt nu direct bij de Verken-tab op Pinterest waar je op zoek kunt gaan naar al je favoriete pins! Door de zoekfunctie goed te gebruiken kun je in principe alle pins vinden die je nodig hebt.

Nadelen:

  • Je kunt niks opslaan naar eigen borden;
  • Je kunt ook geen borden en profielen van anderen bekijken;
  • Je hebt geen feed die je kunt personaliseren.

Maar voor the time being, om eerst even aan het platform te kunnen proeven, is dit natuurlijk hartstikke prima.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wat als je Pinterest pins op wil slaan zonder in te loggen op een Pinterest account?

Helaas kun je geen pins opslaan op Pinterest zonder een account. Je kunt dus wel alle Pinterest pins bekijken zonder in te loggen, maar je hebt nu geen account om ze ook op te slaan. Het zou ook raar zijn als deze functie bestond zonder in te loggen, want het hele punt van het platform is juist om één groot verzamelbord te creëren voor jezelf met allerlei pins die je interessant vind. Dit kan natuurlijk niet als je niet geregistreerd bent.

Het enige dat je wel kunt doen, is op een pin gaan staan en dan op de rechtermuisknop klikken. Daar komt dan de optie te staan om de afbeelding op te slaan. In dat geval heb je alleen een afbeelding, maar je bewaart zo niet de bijbehorende url en informatie die aan de pin gekoppeld zijn.

Wil je pins echt per se bewaren zonder in te loggen, kun je via de rechtermuisknop ook de link naar de pin kopieëren en zelf in een apart document opslaan. Zo kun je de pin ook altijd nog terugvinden.

Zijn er nog andere manieren om Pinterest te bekijken zonder in te loggen op een account?

Je kunt pins ook terugvinden via Google, maar dan is het maar de vraag of je de pin tegenkomt die je zoekt. Google plaatst een aantal pins in de zoekresultaten die je kunt herkennen aan de Pinterest-link. Je kunt deze gewoon openen.

Als je toegang wil tot alle mogelijkheden van dit platform dan is het aanmaken van een account de enige optie. Je kunt dan zelf borden aanmaken, pins bewaren en andere accounts volgen. Ontzettend handig, want je hebt al je favoriete pins, borden en populaire pinterest accounts direct bij elkaar!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Conclusie

Pinterest is een geweldig platform, of je nu een account hebt of niet. Je kunt alle pins bekijken op Pinterest zonder in te loggen op een account, maar als je gebruik wil maken van alle handige features, zoals het creëren van gepersonaliseerde borden en het opslaan van pins, dan is registreren de enige manier!

Author

  • Angie is a blogger and creative entrepreneur from the Netherlands who is currently residing as a digital nomad in Serbia together with her husband and 2-year old daughter Ana Milena. She is the creator of She Can Blog and works as a Pinterest manager for several Dutch companies.

1 gedachte over “Zo kun je Pinterest bekijken zonder in te loggen”

  1. Pingback: Hoe maak je klikwaardige Pinterest-pins in Canva? -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven