Meet the Blogger: Linda van Linda Schrijft ‘t Op

Naast het delen van tips over bloggenzoekmachine-optimalisatie en Pinterest vind ik het ook leuk om op deze website terugkerend een andere blogger aan het woord te laten. Wie zijn ze, wat voor blog hebben ze, wat beweegt ze en wat kun jij als blogger van ze leren?

Vandaag aan het woord:
Blogger Linda van Linda Schrijft ‘t Op

Linda Swinkels

Wie ben jij en wat voor blog heb je?

Hi ik ben Linda Swinkels. Ik heb een lifestyle blog wat gebaseerd is op huis & tuin en daarbij schrijf ik ook over tieners en huidverzorging, mannen kleding, uitjes voor met het gezin en handige fotografielocatie’s. Maar de basis is het interieur en de tuin, daar ligt mijn passie en daar schrijf ik het makkelijkste over.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Toen ik niet zo lekker in mijn vel zat – ik had een burn-out – ben ik gaan bloggen, puur om alles van mij af te schrijven. Het schrijven en er een foto bij zoeken vond ik zo leuk dat ik ermee door wilde gaan. Toen ik had besloten dat ik verder wilde, ben ik me gaan oriënteren op een juiste website en ben ik me gaan verdiepen in blogs schrijven. Wat is een goede titel en hoeveel woorden mogen er in de URL? Daarnaast ben ik andere bloggers gaan volgen en heb ik goed gekeken naar de opbouw van het blog.

Als laatste kwam de spelling, de spelling moet juist zijn, dus in plaats van uit de losse pols te schrijven, ben ik al mijn blogs in Word gaan zetten om zo de spelling en het aantal woorden te controleren. Als ik nu één van de eerste blogs terug lees dan zie ik het verschil.

Om mijn schrijfstijl te ontwikkelen heb ik veel gereageerd op de Facebookgroep Bloggers Gezocht. Ik schreef dan in ruil voor een product, zo heb ik een blog geschreven in ruil voor een appeltaart en ook een blog over een moeder-dochter armbandje. Ik heb heel veel aan die blogspots gehad want nu weet ik hoe ik wil schrijven en wat ik wil schrijven.

Sinds een jaar ben ik ook betaald gaan bloggen, via via kwam ik in contact met bureaus en zo is het balletje gaan rollen. Ik schrijf nu regelmatig betaalde blogspots over huis & tuin, een blog schrijven in ruil voor een appeltaart zou ik nu niet meer zo snel doen.

Wat maakt jouw blog uniek?

Die vraag heb ik mezelf ook gesteld; onder andere wie mijn doelgroep is. Als je weet wie je doelgroep is dan kan je de lezers op de juiste manier benaderen qua schrijfstijl maar ook wat betreft artikelen. Ik schrijf mijn blogspots voor de 40+ vrouw. De vrouw die wat oudere kinderen heeft maar ook de vrouw die haar man leuk wil aankleden en langzaam last krijgt van huidveroudering.

Kortom, er is veel wat een 40+ vrouw meemaakt en waar ik over kan schrijven. Mijn blog is uniek (geworden) door mijn eigen schrijfstijl, als je mijn blogspots een beetje volgt dan herken je de opbouw van de tekst maar ook de  bijpassende foto’s. Ik probeer mijn “huisstijl” herkenbaar te maken.

“Als je weet wie je doelgroep is dan kan je de lezers op de juiste manier benaderen qua schrijfstijl maar ook wat betreft artikelen.”

Linda Swinkels

Wat vind je leuk en minder leuk aan bloggen?

Wat ik leuk aan bloggen vind is dat ik steeds een ander project heb. Ik heb geen idee waarover het volgende blog gaat. Het zijn hele uiteenlopende opdrachten van een motorhotel tot een overkapping. Elke keer is het schrijven weer een uitdaging.

De tekst moet niet alleen juist zijn, de zoekwoorden moeten ook nog eens goed zijn. Het nadeel is dat je nooit weet wanneer er weer een betaald blog komt. Kon het maar per maand ingepland worden. Een nieuwe opdracht wil ik daarom zo snel mogelijk af hebben, dus ik zit ook wel eens in het weekend te bloggen.

Op welke social media platforms ben je te vinden?

Ik ben te vinden op Pinterest, Facebook, Twitter, Instagram en Linkedin. Zodra het blog online is komt het ook op social media. Soms is het wel zoeken wat de beste tijden zijn om te posten. De klant wil zo snel mogelijk, maar ik weet bijvoorbeeld dat het niet het juiste moment is.

Welk platform werkt het beste voor het aantrekken van nieuwe klanten voor jouw bedrijf?

Dat is denk ik Linkedin, ook al kan ik het niet helemaal nagaan. Ik krijg steeds meer aanvragen rechtstreeks via de email en op Facebook is het belangrijk om gezien te worden. Het is vooral schrijven en zorgen dat je blogs in de aandacht komen.

Hoe zorg je er nog meer voor dat je goed vindbaar bent online?

Met mijn SEO ben ik bewust bezig, om het zo goed mogelijk neer te zetten. Ik heb vroeger een eigen website gehad, dus ervaring met teksten schrijven. Op adverteren ben ik met aan het oriënteren. Veel klanten willen geen reclame in het blog, dus dan zou het op een andere plek moeten.

Linda Swinkels – Linda Schrijft ‘t Op

Welke tactieken heb je ingezet om de SEO van je website te verbeteren?

Ik heb een SEO app om te kijken hoe ik scoor, en wat ik kan verbeteren. Dus daar ben ik vooral mee bezig.

Welk advies wil je meegeven aan beginnende bloggers?

Denk van te voren goed na over je naam. Mijn domeinnaam is bijvoorbeeld te lang. En check je spelling, daar heb ik in het begint een fout meegemaakt, maar nu niet meer. Ook belangrijk: denk van tevoren na over wat voor blog je wilt. Ik ben uit het niets begonnen en had geen idee wat een niche blog of lifestyle blog was. Soms denk ik had ik maar een niche blog genomen, dan heb je een nog gerichtere doelgroep.

Ik heb bijvoorbeeld voor de tuin ook een apart tuinblog op Facebook genaamd Tuinweetjes. Daar komen maandelijks veel nieuwe volgers bij zonder dat ik er energie in steek. Al mijn tuinblogs gaan op mijn Linda schrijft ‘t op kanalen maar ook op mijn Facebook tuinblog. Je ziet een groot verschil. Op mijn Facebook tuinblog gaan mensen in discussie en zijn ze erg betrokken bij het onderwerp. Uit die hoek heb ik in het voorjaar en de zomer dan ook erg veel bezoekers op mijn website.

Maar mijn gouden tips is: hoe vaker je blogt, hoe meer je je eigen schrijfstijl gaat ontwikkelen en hoe beter je word.

Wat staat er allemaal op de planning voor 2022?

Een planning heb ik niet, ik wil geen “moetjes” meer. Ik schrijf waar ik voor gevraagd wordt, mits het in mijn straatje past en ik er de tijd voor heb. Misschien ga ik me nog meer specialiseren op huis en tuin. Daar ben ik nog over aan het brainstormen. 

Ik zou graag een professionele blogger willen worden. Ik heb pas ook een fotoshoot gedaan om zo mijzelf nog beter te presenteren. Op LinkedIn wilde iemand geen zaken met me doen vanwege mijn onduidelijke profielfoto. Met dat soort dingen ben ik dus nu heel bewust bezig. En ik ben bewust bezig met mijn DA-score (domeinautoriteit).

Een jaar geleden ben ik met mijn nieuwe site begonnen waar de score 3 was, nu een jaar later is mijn DA gegroeid naar naar 16. Ik schrijf al mijn blogs zelf, mits er gastblog bij staat, maar ik schrijf ook een gastblogs voor anderen om zo mijn DA-score te verbeteren. Kortom ik ben druk bezig, voor en achter de schermen.

Ook een blog beginnen?

Wil jij net als Linda ook een blog beginnen? Begin dan met mijn blog-tutorial voor beginners. Hier leer je stap voor stap om je eigen blog op te zetten!

Laat je verder inspireren door andere bloggers & ondernemers. Lees de interviews met Julia van WoeWoe en met Hanneke van Tips voor Baby’s ook nog even door!

Author

  • Angie is a blogger and creative entrepreneur from the Netherlands who is currently residing as a digital nomad in Serbia together with her husband and 2-year old daughter Ana Milena. She is the creator of She Can Blog and works as a Pinterest manager for several Dutch companies.

2 gedachten over “Meet the Blogger: Linda van Linda Schrijft ‘t Op”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven