13 manieren om geld te verdienen vanuit huis

13 slimme manieren om snel online geld te verdienen

Niet meer afhankelijk zijn van een baas? Ga zelf online je geld verdienen!

 • Ben je student en zoek je nieuwe manieren om geld te verdienen en werk je liever voor jezelf dan in de horeca?
 • Of werk je voor een baas en wil je nu eindelijk je droom om eigen baas te worden waar gaan maken?

Dan is deze post voor jou!

Ok, eerlijk is eerlijk; zoiets als snel online geld verdienen, bestaat niet. Maar… er zijn wel genoeg manieren om online geld te verdienen als je bereid bent er tijd en moeite in te steken. Deze post is dan ook bedoeld voor iedereen die op zoek is naar manieren om online geld te verdienen, naar een nieuwe inkomstenbron.

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links op mijn blog. Geen zorgen, hier betaal jij niks extra’s voor. Dus win-win voor iedereen! 🙂 Ik link alleen naar producten waar ik 100% achter sta en geloof dat jij er ook echt iets aan hebt. Dank je wel! 

Deze ideëen om je geld online te verdienen hebben de toekomst

In deze post heb ik 13 manieren om geld te verdienen vanuit huis voor je op een rij gezet. Ik heb manieren uitgekozen waar geen diploma voor benodigd is en waar je écht geld mee kunt verdienen.

Dus geen eindeloze enquetes die je voor een paar cent in moet vullen, geen get-rich-quick schemes, geen transcriptiewerk voor $1 per audiominuut, maar echt werk, waar je een leuk inkomen mee kunt verdienen, zolang je er ook daadwerkelijk hard voor werkt!

Wat je bijvoorbeeld wel kunt doen is online geld verdienen met affiliate marketing, teksten schrijven voor geld of geld verdienen met je website en het zijn allemaal beroepen vanuit huis.

Laat deze pandemie niet alleen iets negatiefs zijn, geef er een positieve draai aan door je extra vrije tijd goed te benutten en iets op te bouwen waar je nog jaren plezier van hebt!

If your business is not on the internet, then your business will be out of business.

Bill Gates

1. Begin een blog en verdien passief inkomen  met affiliate marketing

Hoe kun je slapend geld verdienen met een blog en affiliate marketing? 

Meer mensen dan ooit zitten nu hele dagen thuis. En wat doen al die mensen? Juist! Die zitten op internet! 

En dat betekent ook dat er veel meer online aankopen gedaan worden en dat er voor jou online dus ook meer te verdienen valt!

Eén van de manieren om hier geld aan te verdienen, is met een blog! 

Geld verdienen met bloggen, hoe doe je dat? 

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met bloggen, zoals met affiliate marketing, advertenties of door het verkopen van je eigen producten. 

ComputerComputer

En hoe kun je dan geld verdienen met affiliate marketing?

Stel, je blogt over beauty-producten, zoals makeup, en je promoot een bepaald product met behulp van een affiliatelink in je blogpost, dan krijg jij een commissie wanneer een lezer naar aanleiding van het klikken op jouw link een aankoop doet! 

Om toegang te krijgen tot affiliatelinks kun je jezelf aanmelden bij losse affiliate programma’s van merken zelf, maar je kunt jezelf ook aanmelden voor een affiliate netwerk, zodat je toegang hebt tot meerdere merken en producten in 1 dashboard. Zelf vind ik dat het handigst, tenzij een merk of product geen partner is van een affiliate netwerk. 

Mijn favoriete affiliatenetwerken zijn:

Dus ben je een beetje handig met computers en teksten schrijven, dan kan dit zomaar eens een hele lucratieve business voor je zijn!  Plus, het is de ideale manier om passief inkomen te verdienen (dus slapend geld verdienen!!).

Hoe start je een blog?

Begin allereerst met het opstarten van je eigen blog. Hoe je dat doet leg ik uit in deze post. Daarna kun je jezelf aanmelden voor de affiliate programma’s of netwerken die aansluiten bij je niche. Welke dat zijn en hoe je dat doet, lees je in mijn post over affiliate marketing

Verdiep je ook in mijn andere blogposts om te leren hoe je je blog optimaliseert voor de zoekmachines, hoe je blog kunt promoten op Pinterest en hoe je meer blogverkeer aan kunt trekken. 

Verwacht trouwens niet dat je met affiliate marketing direct veel verdient, want het kan echt een tijdje duren voordat het loopt en voor de één gaat het veel sneller dan voor de ander. Dit hangt bijvoorbeeld af van je niche, maar ook van de kwaliteit van je blogs en je manier van promoten.

Het leuke aan affiliate marketing is wel dat wanneer het eenmaal begint te lopen je wel echt slapend geld kunt verdienen! Wie wil dat nou niet? Wakker worden met nieuwe euro’s op je bankrekening!

2. Promoot je blog en producten op Pinterest

Wanneer je een blog hebt waar je ofwel producten promoot d.m.v. affiliatelinks of waar je je eigen producten / producten van anderen verkoopt, raad ik je aan om je blogposts te promoten op Pinterest

Pinterest is eigenlijk een visuele zoekmachine en visueel zoeken is samen met video-content de trend voor 2021. Dit betekent dat er op Pinterest kansen voor het oprapen liggen om geld te verdienen met je blog! 

Hier wat interessante statistieken om je een indruk te geven van wat er op Pinterest aan kansen te halen valt: 

 • 60% van de gebruikers op Pinterest bestaat uit vrouwen, maar…
 • …het aantal mannelijke pinners neemt jaarlijks met 50% toe!   
 • 85% van de Pinners zoekt dit platform op wanneer ze aan een nieuw project beginnen.
 • 89% van de mensen Pinterest gebruikt om inspiratie op te doen voor het shoppen.  

Bron: Pinterest

Dus heb je een blog, laat deze mooie kansen op Pinterest dan niet liggen!

Foto door Kaboompics .com via Pexels

Hoe kun je een Pinterest account opzetten en hoe werk Pinterest Marketing?

In onderstaande posts ga ik uitgebreid in op het inzetten van Pinterest marketing voor je online business:

3. Word Freelancer op Fiverr

Is er een dienst waar je ontzettend goed in bent die je aan zou kunnen bieden op freelancersplatforms Fiverr of Upwork? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Vertalen of proeflezen
 • Copy en content writing
 • SEO-diensten
 • Data-invoer
 • Webdesign
 • Grafisch design
 • Programmeren
 • Virtual assistent 
 • Boekhouden

Fiverr en Upwork werken allebei heel anders. Afhankelijk van je werkwijze en van wat je doet kun je kiezen welk platform het beste bij je past.

Op Upwork zoek je naar opdrachten waar je vervolgens op kunt solliciteren. Er zit een vaste vergoeding aan de opdracht gekoppeld of je kunt erop bieden. Hier heb je dus meer onderhandelingsmogelijkheden, al is het beter om hier – zeker in het begin – niet te veel van te verwachten, want voor jou staan er andere freelancers klaar die dezelfde klus voor een lagere vergoeding klaren. 🙁

Op Fiverr werkt het anders; hier geef je door middel van Gigs aan wat je te bieden hebt en opdrachtgevers kunnen dan een Gig voor een vaste prijs van je afnemen. Je kunt dan heel duidelijk aangeven wat je voor je Gig vraagt en je kunt verschillende pakketten aanmaken zodat opdrachtgevers kunnen kiezen uit bijvoorbeeld een basis of premium pakket. 

Foto door Daria Shevtsova via Pexels

4. Digitale producten verkopen

Op Creative Market kun je je zelfgemaakte digitale producten verkopen. Als je een beetje kunt designen zijn er tal van producten die je kunt maken en verkopen. Denk aan:

 • Pinterest-templates
 • Insta-story templates
 • Insta-icon templates
 • Templates voor CV’s
 • Presets voor foto’s
 • Templates voor Powerpoint presentaties
 • Templates voor brochures
 • WordPress-templates
 • Digitale planners
 • En nog veel meer!

Ook hiermee kun je passief inkomen verdienen, want zodra je designs af zijn en ze staan online, hoef je er niets meer aan te doen! De rest van het verkoopproces gaat helemaal vanzelf. 

Ok… eerlijk is eerlijk, helemaal passief is het niet, want je moet de producten natuurlijk nog wel promoten. 😉

Een handige designtool die je kunt gebruiken voor de creatie van je producten is Canva! Wil je je digitale producten liever zelf verkopen in je eigen webshop of in de content van je posts, dan kun je SendOwl gebruiken voor de afhandeling van de transacties

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5.  Word vertaler of proeflezer

Ik heb het al eerder in deze post genoemd en wil hier nog wat uitgebreider op deze optie ingaan. Je kunt je vertaal- en proefleesdiensten namelijk ook online aanbieden. En je hoeft hier geen diploma’s voor te hebben. Het belangrijkste is dat je de Nederlandse taal en de taal van waaruit je wil gaan vertalen goed beheerst.  

Je kunt je diensten bijvoorbeeld aanbieden op Fiverr of Upwork, maar er zijn ook vertaalplatforms online waar je jezelf voor aan kunt melden. Vaak moet je dan wel eerst een test doen aan te tonen dat je kennis van de betreffende talen voldoende is om aan de slag te gaan. 

Wat doet een proeflezer precies?

Een proeflezer controleert documenten op spelling, grammatica en stijl. Je leest de tekst dan grondig door en corrigeert de tekst waar het nodig is. Proefleesopdrachten worden ook regelmatig aangeboden op Upwork (ook in het Nederlands) of je kunt ervoor kiezen om op Fiverr een Gig aan te maken voor je proefleesdiensten!   

Tip: Vertaal je naar het Engels? Maak dan gebruik van de DeepL translator voor het vertalen van je teksten en de online grammatica checker Grammarly om je teksten te controleren!

6. Virtueel assistent / Social Media manager

Als virtueel assistent voer je taken uit voor je cliënt, vooral op administratief gebied. De taken die je als virtueel assistent uitvoert kunnen heel verschillend zijn. Het is maar net wat ze nodig hebben en wat jij te bieden hebt.

Veel kleinere bedrijven hebben moeite om al hun zaken alleen te regelen, dus ze nemen graag freelancers aan om hen te helpen, bijvoorbeeld bij het managen van hun social media. 

Word Pinterest VA of Social Media Manager

Dus als je handig bent met Pinterest, kun je Pinterest VA worden. Ben je goed in andere vormen van social media, of kun je prima overweg met meerdere platforms, dan kun je allround social media manager worden. 

Je beheert dan 1 of meerdere social media accounts voor je cliënt en zorgt ervoor dat de promotie gedaan wordt, dat het account groeit, meer volgers, impressies en clicks krijgt.

Super leuk werk om te doen en als je er een beetje gevoel voor hebt, kun je er een flinke boterham mee verdienen. 

Heb je een administratieve achtergrond en heb je veel kennis en ervaring van het Microsoft Office pakket, dan kun je deze diensten aanbieden. 

Andere diensten die je kunt aanbieden als Virtueel assistent zijn:

 • Online onderzoek doen
 • Afspraken inplannen
 • Data-invoer
 • Mail beantwoorden
 • Klantenondersteuning

Kijk ook hiervoor weer voor opdrachten op Upwork of bied je diensten aan op Fiverr

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

7. Schrijf een e-book

Heb je veel kennis van een bepaald onderwerp? Schrijf dan je eigen e-book en verkoop deze online! Het kost wat tijd, maar wanneer je boek eenmaal klaar is voor de verkoop kun je hier eindeloos passief inkomen mee verdienen en kun je aan je volgende boek beginnen. 😉  

Maak het design voor je e-book met designtool Canva en verkoop het via Amazon Kindle of via je eigen website. 

8. Creëer en verkoop online cursussen

Net als met het schrijven van een e-book kun je je kennis ook delen en verkopen in de vorm van een online cursus! Op platforms als Thinkific en Teachable kun je cursussen maken en verkopen via je blog!

Je kunt gebruikmaken van video’s, tekst of worksheets en je kunt je cursus qua design aanpassen op je merkidentiteit. Lesgeven zoals jij dat wil en het is net als het schrijven en verkopen van e-books een slimme manier om passief inkomen te verdienen. Want zodra je cursus eenmaal gereed is, hoef je je cursus alleen maar te promoten en de rest gaat helemaal vanzelf! 

9. Word YouTuber

Videocontent is de toekomst, dus als je niet bang bent om voor de camera te staan en daarbij ook nog iets te delen hebt, kun je als YouTuber goed geld verdienen. Met beauty tutorials, blog tutorials, vlogs, game-video’s en educatieve video’s kun je goede zaken doen! 

Je kunt op YouTube verdienen aan de advertenties die tijdens jouw video getoond worden – je kent ze wel, die fijne advertenties die je meditatie even fijn onderbreken met een hoop lawaai 😉 

Het is wel een langetermijnproject, want je hebt een behoorlijk aantal kijkers nodig om er een leuk zakcentje aan over te houden. 

Een andere manier om bij te verdienen via YouTube is door affiliatelinks te plaatsen naar de producten die je aanprijst. Dit werkt net zo als affiliatelinks op een website, alleen staan de links in dit geval in de tekst onder je video’s. Dus ook via YouTube kun je geld verdienen met affiliate marketing!

Nieuwe Mediawet voor vloggers vanaf 1 november 2021

Er zitten sinds 1 november trouwens wel wat haken en ogen aan het aanprijzen van producten in je YouTube-video’s als het om gesponsorde producten gaat. Volgens de Mediawet mag dit niet zomaar en moet je aan bepaalde eisen voldoen om een product te promoten.

Zo moet je bijvoorbeeld duidelijk aangeven dat het om een gesponsord product gaat en je moet waarschijnlijk een bedrag gaan betalen voor het toezicht op je content. Lees meer over de nieuwe regels op de website van de Kamer van Koophandel.  

10. Verkoop stockfoto’s

Is fotograferen je passie? Dan kun je stockfoto’s maken en verkopen. Veel bloggers, bedrijven en social media marketers zijn constant op zoek naar nieuwe stockfoto’s die zij kunnen gebruiken voor hun blogs en/of social media en ze zijn ook bereid om te betalen voor unieke stockfoto’s die niemand anders heeft. 

Je kunt zelf een webshop opzetten en je foto’s daar verkopen, los of bijvoorbeeld in de vorm van een maandelijks abonnement, zoals deze sites doen: Ivorymix en Pixistock. Of je kunt ze los verkopen op Creative Market of Etsy. 

11. Verkoop handgemaakte producten op Etsy

Ben je creatief en is het maken van handgemaakte producten jouw ding? Dan is Etsy de manier voor jou om extra geld te verdienen! Etsy is een online marktplaats voor de verkoop van handgemaakte (digitale) producten. Echt een geweldig platform waar ook kleinere verkopers een eigen shop kunnen openen.

Wat kun je op Etsy verkopen:

 • Gepersonaliseerde cadeaus; sjaals, kettingen, armbanden, kopjes, etc.
 • Sieraden
 • Templates; WordPress, CV’s, sollicitatiebrieven, 
 • Kleding
 • Mondkapjes 😉
 • Muurdecoratie; schilderijen, posters
 • Decoratie
 • Baby- en kinderspeelgoed
 • En nog veel meer! 

12. Contentschrijver

Het schrijven van content is op dit moment big business! Veel bedrijven zijn op dit moment op zoek naar freelancers die teksten schrijven voor geld, omdat zo’n beetje elke website tegenwoordig ook een blog bijhoudt! 

Dus ben jij goed in spelling en grammatica? Schud jij leuke teksten zo uit je mouw? Dan is contentschrijven iets voor jou! 

Hou er rekening mee dat je er in het begin nog niet het bedrag mee zal verdienen wat je direct voor ogen hebt, omdat er vaak wel wordt gekeken naar je kennis, schrijfstijl en ervaring, maar je kunt hier wel in groeien en op termijn meer vragen per artikel. 

Op Fiverr en Upwork zijn er genoeg opdrachtgevers te vinden die op zoek zijn naar nieuwe contentschrijvers! 

13. Dropshippen

Dropshippen is een andere manier waar mensen veel geld mee kunnen verdienen.

Dropshipping houdt in dat je een webshop hebt, bijvoorbeeld via Shopify, zonder voorraad. Wanneer een klant iets via jouw site koopt, krijgt de leverancier een seintje en die stuurt het product dan direct – veelal vanuit Azië – naar de plaats van bestemming. Jij bent eigenlijk een tussenpersoon, maar je hebt de producten die je verkoopt zelf nooit in handen. 

Het mooie is dus dat jij geen voorraad hoeft aan te leggen en geen risico loopt, alleen het grote nadeel is wel dat het enorm lang kan duren voordat pakketjes aankomen en dat bijvoorbeeld retouren daardoor ook ontzettend moeizaam kunnen verlopen. 

Ik heb het zelf ooit overwogen, maar heb toch besloten om me er niet aan te wagen, maar ik weet dat er genoeg mensen zijn die er wel succesvol in zijn. Wellicht is dit een idee voor jou?

Conclusie

Vanuit huis werken is het nieuwe entrepreneuren. Er zijn anno 2021 ontzettend veel mogelijkheden om je geld op een andere manier te verdienen dan in loondienst voor een baas. 

Je eigen baas zijn is hip!

Je bent dan onafhankelijk – onafhankelijk van anderen, minder afhankelijk van de pandemie – en je verdient je eigen geld. 

Helaas is het niet alleen maar rozengeur en manenschijn. Voor jezelf werken betekent ook onzettend hard werken, zeker in het begin! Om je onderneming op poten te krijgen werk je in ieder geval in de beginperiode meer uren dan dat je voor een werkgever zou werken, je moet met passie in je werk staan, je inkomen is grillig en iedere dag is totaal anders dan de vorige.  

Je hebt altijd opties om (extra) geld te verdienen!

Maar mocht je tijdens de pandemie zonder inkomen zijn komen te zitten of minder verdienen dan voorheen, weet je nu in ieder geval dat je opties hebt.

Vandaag de dag zijn er talloze beroepen die je vanuit huis uit kunt oefenen, zoals contentschrijver (teksten schrijven voor geld), je kunt geld verdienen met je website en dus geld verdienen met affiliate marketing, je kunt zelf een e-book schrijven of digitale producten maken en verkopen, je kunt gaan proeflezen of op zoek gaan naar een andere leuke freelancejob op Fiverr.

Met vindingrijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen kom je een heel eind!

Productief blijven kan een behoorlijke uitdaging zijn!

Wat soms wel lastig kan zijn, is om productief te blijven wanneer je vanuit je eigen huiskamer werkt. De verleidingen om iets anders te gaan doen, liggen altijd op de loer. 

Kun je tips gebruiken om je productiviteit te verhogen vanuit huis? Dan is deze post met 18 tips om productief te blijven tijdens het thuiswerken ook interessant voor jou!

Hopelijk heeft deze post je op nieuwe ideeën gebracht en heb je een manier gevonden om vanuit huis je geld te verdienen die goed bij jou past. 

Heb je opmerkingen of suggesties? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs,

Angie

Author

 • Angie is a blogger and creative entrepreneur from the Netherlands who is currently residing as a digital nomad in Serbia together with her husband and 2-year old daughter Ana Milena. She is the creator of She Can Blog and works as a Pinterest manager for several Dutch companies.

2 reacties op “13 slimme manieren om snel online geld te verdienen”

 1. MadeByEstas Ellen

  Goeie tips! Dat proeflezen lijkt me ook gaaf. Heb wel eerder Nederlandse teksten geredigeerd, dus misschien ga ik dat nog wel eens doen. En een Etsy shop die heb ik al!

  1. En die Etsy shop die ken ik! Die is zo tof! Volgens mij ben jij gewoon al hartstikke voorzien, maar wel lief dat je de moeite nam om even te reageren. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top