Meer verkeer blog

16 bewezen tactieken voor meer bezoekers op je website (2022 update)

Lukt het je maar niet om meer bezoekers richting je website te trekken? Niet getreurd en gooi de handdoek nog niet in de ring. Bijna iedere website eigenaar heeft hiermee te maken gehad en het is anno nu dan ook absoluut niet makkelijk meer om nog een plek aan de top te verwerven. De concurrentie is immens!

Als zakelijk blogger houd ik mezelf dagelijks bezig met het ontdekken van nieuwe manieren om meer bezoekers naar mijn website te trekken en in dit blog deel ik mijn beste – echt werkende – tips met jou!

Met de juiste tactieken kan iedereen meer blogverkeer aantrekken. Dus jij ook!

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links op mijn blog. Geen zorgen, hier betaal jij niks extra’s voor. Dus win-win voor iedereen! 🙂 Ik link alleen naar producten waar ik 100% achter sta en geloof dat jij er ook echt iets aan hebt. Dank je wel! 

Hoe krijg je meer bezoekers naar je blog?

1. Focus op SEO

SEO is een bekende afkorting onder bloggers. Mocht je er nog niet bekend mee zijn, volgt hier een korte uitleg:

SEO staat voor Search Engine Optimization, vertaald: zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in: het aantrekkelijk en goed vindbaar maken van je content, zodat de zoekmachines je content hoog in de zoekresultaten plaatsen. 

Waarom is dit belangrijk?

Er komen wereldwijd meer dan 4,4 miljoen nieuwe blogposts online per dag. Je leest het goed, 4,4 miljoen nieuwe posts per dag. Dat zijn nogal wat posts om tegenop te boksen. Jij schrijft waarschijnlijk helemaal geen slechte content, alleen met ‘gewoon goede content’ kom je er niet meer.

Houd je geen rekening met SEO, dan is de kans vrijwel nihil dat de betreffende pagina of post een topplek in de zoekresultaten bereikt. Jouw content moet enerzijds qua niveau uitstijgen boven de content die al aan de top staat op dit moment en anderzijds moet de technische SEO van je website ook tiptop op orde zijn.

In deze SEO-beginnersgids leg ik je in simpele taal uit hoe je dat doet.

2. Schrijf je artikelen op basis van een grondig zoekwoordonderzoek

Een fout die ik als beginnend blogger heel lang gemaakt heb, is dat ik blogs schreef op basis van wat ik dacht dat mijn lezers wilden lezen. Vaak kies je dan voor onderwerpen waar veel andere bloggers ook al een uitgebreid artikel aan gewijd hebben en als beginner kun je daar meestal niet mee concurreren. Bijv. ‘hoe start je een blog’.

Wat is een zoekwoord eigenlijk?

Een zoekwoord is een (combinatie van) woord(en) die je inzet in je content, zodat de zoekmachines begrijpen waar jouw content precies over gaat. Wanneer er dan een zoekopdracht wordt ingegeven met jouw zoekwoord verschijnt jouw post in de zoekresultaten, omdat Google weet dat jouw post over dit onderwerp gaat.

Op zo’n zoekterm wordt natuurlijk supervaak gezocht en waar vraag is, is aanbod en dat betekent uiteraard dat er al genoeg websites zijn met een veel hogere autoriteit dan die van mij en het vrijwel onmogelijk is om daarop te ranken.

Daarom is het belangrijk om te leren hoe je een zoekwoordonderzoek uitvoert, zodat jij blogs kunt schrijven op basis van zoekwoorden;
– die populair zijn, én;
– waar jij met jouw domein ook kans maakt om te ranken in de resultaten van Google.

Je kunt zelf naar zoekwoorden zoeken, bijv. met de tool KeySearch of met de gratis Keyword Planner van Google.

Vind je het maar lastig om aan de hand van een dergelijke tool te ontdekken welke zoekwoorden bij jouw blog passen? Dat snap ik helemaal! Laat mij in dat geval een zoekwoorden analyse voor bloggers uitvoeren, zodat jij direct aan de slag kan met zoekwoorden waar jij met jouw website op kunt scoren en die passend zijn voor jouw niche.

3. Schrijf waardevolle content

Wat is waardevolle content?

SEO-proof schrijven, betekent allerminst dat je schrijft voor de zoekmachines. Je content moet uiteindelijk natuurlijk waardevol bevonden worden door de uiteindelijke lezer.

 • Los de problemen van je lezers op waar jij de antwoorden wel op weet en deel deze in de vorm van een uitgebreid blog;
 • Voer het onderzoek uit waar je lezers het antwoord op zoeken, maar zelf geen tijd hebben om dit uit te voeren;
 • Versimpel de uitleg over een onderwerp wanneer de reeds verkrijgbare antwoorden veel te ingewikkeld zijn.

Om uit te zoeken welke vragen je toekomstige lezers hebben over het onderwerp waar je over schrijft, kun je gebruik maken van Google autosuggestie en stel jezelf daarbij de vraag: welke vragen moet ik beantwoorden om potentiële lezers uit te laten komen bij mijn content?

Gebruik deze vraag als hoofdonderwerp van je tekst en beantwoord deze vraag. Dan hebben je lezers daadwerkelijk iets aan je blog en dat ziet Google als waardevolle content.

Lees ook: 10 tips voor het schrijven van een goede blogpost

4. Leer SEO-proof schrijven

Om ervoor te zorgen dat je blogposts beter ranken, is het belangrijk om te leren waar je op kunt letten en welke tactieken je kunt gebruiken om je blogs SEO-proof te schrijven. Denk aan; de indeling van je blogposts, schrijftechnieken, storytelling, de inzet van zoekwoorden en het schrijven van een pakkende titel.

5. Optimaliseer voor Featured Snippets

Wanneer je een zoekterm opgeeft in Google zie je bovenaan vaak een featured snippet staan. Een featured snippet is dat stukje tekst boven de andere zoekresultaten dat direct antwoord geeft op een vraag zonder dat je de link hoeft te openen.

Hoe krijg je een featured snippet?

Schrijf je content rondom vragen en antwoorden. Stel de vraag in de header en geef zo helder mogelijk antwoord op de vraag in de paragraaf eronder. Gebruik hier max. 40-60 woorden voor. Op deze manier maak je kans dat jouw antwoord als featured snippet gekozen wordt door Google.

6. Ga pinnen op Pinterest

Eén van de beste dingen om te doen en te leren als blogger is hoe je Pinterest kunt inzetten voor de promotie van je blogs. Ook in de lage landen groeit dit platform erg hard en dat komt omdat visueel zoeken steeds populairder wordt. En laat dat nu precies zijn wat Pinterest doet.

Pinterest is één grote visuele zoekmachine. Een zoekmachine die zoekt op afbeeldingen dus en jij kunt jouw content hier ook aan gaan koppelen.

Pinterest wordt voornamelijk gebruikt om ideeën en inspiratie op te doen. Dus als jij oplossingen voor bepaalde problemen aandraagt, of suggesties hebt, is dit hét platform dat bovenaan je social media lijstje moet staan.

Als Pinterest Expert weet ik dat veel ondernemers en bloggers denken dat er op Pinterest weinig te halen valt, omdat ze niet direct resultaten zien. Maar wanneer je een lange-termijn visie hebt voor jouw blog of bedrijf, is dit een platform dat je zeker niet over mag slaan. Net als met Google SEO, geldt ook voor Pinterest dat er een lange aanloop is om er goed gevonden te worden, maar wanneer je er nu mee begint, zal je er over een paar jaar veel baat bij hebben.

In de volgende blogposts leg ik uit hoe je Pinterest kunt inzetten voor het aantrekken van meer bezoekers richting je website:

Of leer Pinterest echt op je duimpje kennen in mijn Pinterest cursus voor beginners: She Can Pin!

7. Gebruik verschillende vormen van multimedia

Organisch bovenaan in de zoekresultaten verschijnen is een uitdaging. Vooral als je alleen tekstuele content aanbiedt. Google kijkt tegenwoordig namelijk naar de algehele gebruikerservaring. Die moet zo optimaal mogelijk zijn voor de gebruiker.

Om hoger te ranken en meer blogverkeer aan te trekken, moet je dus gebruik maken van verschillende vormen van multimedia, zoals video’s en afbeeldingen. Vooral video’s doen het erg goed!

Heb je ook een YouTube kanaal? Plaats je video’s dan ook bij je artikelen. Ben je goed in het maken van toffe infographics? Deel deze dan ook in je blogposts.

8. Werk aan je backlinkprofiel

Een backlink is een andere website die naar jouw website linkt. Wanneer dat gebeurt, ziet Google dat als een stem richting jouw website en als je kwalitatieve backlinks ontvangt, eindig je hoger in Google en dat betekent ook meer blogverkeer!

9. Gastbloggen

Een manier om aan backlinks te komen die heel goed werkt, is door te gastbloggen voor andere gerenommeerde websites in jouw vakgebied. Bezoek websites binnen jouw vakgebied en kijk eens of zij de optie bieden om gastblogs te schrijven voor hen.

Ook op Facebook zijn er groepen te vinden voor bloggers waarin er wordt gevraagd naar gastbloggers waar je op kunt reageren.

Naast gastbloggen voor anderen, kun je andere bloggers natuurlijk ook helpen door gastblogs te accepteren. Zorg daarbij wel dat je alleen blogs plaatst die van hoge kwaliteit zijn, aansluiten bij jouw niche en echt waarde hebben voor jouw lezerspubliek.

Zelf vind ik dit superfijn, omdat je zo gratis content ontvangt voor je eigen website en tegelijk een andere blogger helpt aan een nieuwe backlink.

10. Optimaliseer afbeeldingen

Waarom moet je afbeeldingen optimaliseren voor SEO?

Het wel of niet optimaliseren het verschil kan maken tussen een langzamere of snellere laadtijd en een lange laadtijd haalt je pagina omlaag in de zoekresultaten van de zoekmachines.

Hoe optimaliseer je afbeeldingen voor SEO?

 • Gebruik duidelijke afbeeldingen van hoge kwaliteit;
 • Gebruik afbeelding die relevant zijn voor je content;
 • Comprimeer je afbeeldingen met ShortPixel;
 • Gebruik zoekwoorden voor de bestandsnaam;
 • Geef een beschrijving aan de alt-tags waarin je beschrijft wat er op de afbeelding te zien is.

De zoekmachines begrijpen alleen wat er op jouw afbeelding te zien is wanneer jij dat aan Google vertelt. Plus, je helpt hier slechtzienden mee die zo ook kunnen begrijpen wat er op de afbeelding te zien is.

Weet je niet welk effect je afbeeldingen hebben op je laadtijd, controleer dit dan met Google Pagespeed Insights

Meer blogverkeer - Marketingboeken, papier met de letters Marketing strategy
Photo by Campaign Creators on Unsplash

11. Neem deel aan Pinterest Groepsborden

Sluit jezelf aan bij groepsborden op Pinterest. Op deze groepsborden mag jij je content in de vorm van pins delen en vaak hebben deze groepen veel volgers. Vaak wordt er gevraagd om in ruil daarvoor af en toe ook wat pins van andere gebruikers te pinnen naar je eigen borden. De groepsborden van Pinterest zijn een hele handige manier om wat extra ogen te krijgen op je content.

Meebloggen op het She Can Blog groepsbord? Meld jezelf dan aan via deze link!

12. Bouw een mailinglijst op

Iedere blogger die zichzelf serieus neemt, MOET een mailinglijst opbouwen. Een mailinglijst is een lijst waarop mensen zich inschrijven om jouw nieuwsbrief en aanbiedingen te ontvangen. E-mail lijkt misschien niet zo hot meer, maar als blogger zijnde is een mailinglijst een goudmijn als het aankomt op het aantrekken van meer website bezoekers! 

Zelf maak ik gebruik van Mailerlite. De gratis-versie heeft genoeg mogelijkheden voor de beginnende blogger en is gratis tot 1.000 subscribers. Als je blog  groeit, kun je tegen die tijd upgraden.

13. Promoot je website op Instagram

De fijnste manier om te connecten met Nederlandstalige bloggers, maar ook met je lezers, is voor mij toch echt Instagram! Op Instagram maak je ontzettend makkelijk contact met elkaar, je spreekt elkaar makkelijk aan via de DM’s en je maakt er een oprechte verbinding met anderen.

Tegenwoordig mag je je eigen links ook delen in je stories d.m.v. de link sticker en dat maakt Instagram ideaal voor het verkrijgen van meer blogverkeer.

Volg She Can Blog ook op Instagram! Ik deel er wekelijks nieuwe tips, maar ook regelmatig toffe acties voor bloggers!

14. Update je posts en pagina’s

Trekt een bepaalde pagina of post absoluut geen of heel weinig organisch blogverkeer aan? Dan is het tijd om je post eens een flinke update te geven.

Bekijk eerst eens in Google hoe de pagina’s eruitzien van de concurrenten die ranken op het zoekwoord waar jij ook voor probeert te ranken en stel jezelf de vragen:

 • Is het met mijn domeinautoriteit mogelijk om op dit zoekwoord te ranken of moet ik de pagina herschrijven op een zoekwoord dat makkelijker te targetten is?
 • Deel ik alle informatie waar de zoeker kennelijk naar op zoek is in de post of ontbreekt er informatie je nog toe kunt voegen? Het kan natuurlijk ook zijn dat je post juist te lang is. Aan de hand van concurrerende posts kun je goed opmaken waar de lezer naar op zoek is.
 • Sluit je post aan bij de gebruikersintentie? Ofwel, deel jij de informatie die de lezer hoopt te vinden?
 • Deel jij nieuwe informatie ten opzichte van je concurrent die jouw post uniek maakt of is het allemaal erg vergelijkbaar met wat anderen al lang hebben gedeeld?

15. Wees consistent

Eén van de beste trucjes om je blogs beter te laten ranken in Google is door zelf heel regelmatig en consistent te zijn in het plaatsen van nieuwe blogs.

Plaats je de ene keer 4 blogs in de week en vervolgens 3 weken niet, dan kunnen Google, maar ook je lezers, niet op je rekenen. Kies er daarom liever voor om bijvoorbeeld elke week 3 keer op hetzelfde tijdstip een blog te publiceren.

16. Creëer een systeem voor het promoten van je blog

Met alle verschillende kanalen om je posts te delen is het moeilijk om bij te houden waar je je nieuwe blogposts al gepromoot hebt. Daarom heb ik een gratis checklist voor je gemaakt die je hiervoor kunt gebruiken, zodat je zeker weet dat je je blog optimaal hebt gepromoot en kunt rekenen op een explosieve groei in het aantal website bezoekers! Download ‘m hier!

Conclusie

Het kost tijd, maar met hard werken, doorzettingsvermogen en een passie voor bloggen, lukt het jou ook om meer bezoekers naar je website te genereren!

Succes! 

Author

 • Angie is a blogger and creative entrepreneur from the Netherlands who is currently residing as a digital nomad in Serbia together with her husband and 2-year old daughter Ana Milena. She is the creator of She Can Blog and works as a Pinterest manager for several Dutch companies.

8 reacties op “16 bewezen tactieken voor meer bezoekers op je website (2022 update)”

 1. Hele goede tips voor beginnende bloggers, hobby bloggers of ervaren bloggers die hun bezoekers en resultaten naar een hoger niveau willen tillen. Handig!

 2. Wat een handige blog met goede tips! Ik wist nog niet dat er inmiddels ook shareborden op Pinterest zijn, wat cool zeg!

 3. Pingback: Een WordPress website maken in 2022? Zo doe je dat! - She Can Blog

 4. Pingback: Wat is SEO en hoe werkt het? - She Can Blog

 5. Pingback: 6x manieren om passief inkomen te genereren -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top