Meer verkeer blog

13 tips om meer verkeer naar je blog te krijgen

Wil jij meer traffic naar je website?

Lukt het maar niet om meer bezoekers richting je website te trekken? Niet getreurd en gooi de handdoek nog niet in de ring. Bijna iedere blogger heeft dit in het begin gehad. Waaronder ikzelf! Daarom geef ik je in deze post mijn 14 beste tactieken mee die je zullen helpen om meer traffic naar je website te genereren.  

Met de juiste tactieken kan iedereen meer blogverkeer aantrekken. Dus jij ook!

Disclaimer: Deze post bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links op mijn blog. Geen zorgen, hier betaal jij niks extra’s voor. Dus win-win voor iedereen! 🙂 Ik link alleen naar producten waar ik 100% achter sta en geloof dat jij er ook echt iets aan hebt. Dank je wel! 

Hoe krijg je meer bezoekers naar je blog?

1. Werk aan de SEO van je website

SEO is een bekende afkorting onder bloggers. Mocht je er nog niet bekend mee zijn, volgt hier een korte uitleg:

SEO staat voor Search Engine Optimization, vertaald: zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in: het aantrekkelijk en goed vindbaar maken van je content, zodat de zoekmachines je content hoog in de zoekresultaten plaatsen. 

Waarom is dit belangrijk?

Er komen wereldwijd meer dan 4.000.000 nieuwe blogposts online. Dus ook al is jouw blog nog zo goed; de concurrentie is mega! Het is daarom van belang om de zoekmachines een extra duwtje in de rug te geven om jouw blog een plek hoog in de zoekresultaten te geven.

Dat is dan ook exact wat je gaat doen wanneer je werkt aan de SEO van je website en in deze SEO-beginnersgids leg ik je in simpele taal uit hoe je daar mee begint.

2. Schrijf blogs op basis van een grondig zoekwoordonderzoek

Een fout die ik als beginnend blogger heel lang gemaakt heb, is dat ik blogs schreef op basis van wat ik dacht dat mijn lezers wilden lezen. Vaak kies je dan voor onderwerpen waar veel andere bloggers ook al een uitgebreid artikel aan gewijd hebben en als beginner kun je daar meestal niet mee concurreren.

Daarom is het belangrijk om te leren hoe je een zoekwoordonderzoek uitvoert, zodat jij blogs kunt schrijven op basis van zoekwoorden;
– die populair zijn, én;
– waar jij met jouw domein ook kans maakt om te ranken in de resultaten van Google.

Je kunt zelf naar zoekwoorden zoeken, bijv. met de tool KeySearch of met de gratis Keyword Planner van Google. Vind je het maar lastig om aan de hand van een dergelijke tool te ontdekken welke zoekwoorden bij jouw blog passen? Laat dan een zoekwoorden analyse voor bloggers uitvoeren door She Can Blog!

Wat is een zoekwoord eigenlijk?

Een zoekwoord is een (combinatie van) woord(en) die je inzet in je content, zodat de zoekmachines begrijpen waar jouw content precies over gaat. Wanneer er dan een zoekopdracht wordt ingegeven met jouw zoekwoord verschijnt jouw post in de zoekresultaten, omdat Google weet dat jouw post over dit onderwerp gaat.

3. Schrijf waardevolle content

Wat is waardevolle content?

Je content is waardevol wanneer je lezers er iets aan hebben, wanneer je een probleem voor ze oplost, vragen voor ze beantwoordt en wanneer je het onderzoek voor anderen doet, zodat ze dit zelf niet meer hoeven te doen.

Om uit te zoeken welke vragen je toekomstige lezers hebben over het onderwerp waar je over schrijft, kun je gebruik maken van Google autosuggestie. Welke vragen denk je dat ze zullen stellen om bij jouw content uit te komen?

Gebruik deze vraag als hoofdonderwerp van je tekst en beantwoord deze vraag. Dan hebben je lezers daadwerkelijk iets aan je blog en dat ziet Google als waardevolle content.

Lees ook: 10 tips voor het schrijven van een goede blogpost

4. Optimaliseer voor Voice Search

Waarom je je content alvast moet optimaliseren voor Voice Search

De helft van de zoekopdrachten die worden ingegeven zullen binnenkort spraakgestuurd zijn. Google zal dus content zoeken die zo duidelijk mogelijk antwoord geeft op de vragen die via Voice-search gesteld worden.

Hoe krijg je een voice snippet?

Als je wil dat jouw content ook in aanmerking komt om te verschijnen als resultaat op een spraakgestuurde zoekopdracht, moet je ervoor zorgen dat je content hierop aangepast is.

Wanneer je een zoekterm opgeeft in Google zie je bovenaan vaak een featured snippet staan. Een featured snippet is dat stukje tekst boven de andere zoekresultaten dat direct antwoord geeft op een vraag zonder dat je de link hoeft te openen.

De antwoorden die Google geeft op de vragen die met Voice-search gesteld worden, komen weer uit deze featured snippets die Google uitgekozen heeft.

Hoe krijg je een featured snippet?

Schrijf je content rondom vragen en antwoorden. Stel de vraag in de header en geef zo helder mogelijk antwoord op de vraag in de paragraaf eronder. Gebruik hier max. 40-60 woorden voor. Op deze manier maak je kans dat jouw antwoord als featured snippet gekozen wordt door Google.

5. Ga pinnen op Pinterest

Eén van de beste dingen om te doen en te leren als blogger is hoe je Pinterest kunt inzetten voor de promotie van je blogs.

Pinterest is eigenlijk één grote visuele zoekmachine. Een zoekmachine die zoekt op afbeeldingen en hier kun jij je content aan koppelen.

Pinterest wordt voornamelijk gebruikt om ideeën en inspiratie op te doen. Dus als jij oplossingen voor bepaalde problemen aandraagt, of suggesties hebt, is dit hét platform dat bovenaan je social media lijstje moet staan.

In de volgende blogposts leg ik uit hoe je Pinterest kunt inzetten voor het promoten van je blogs.

Of leer Pinterest echt op je duimpje kennen in mijn Pinterest cursus voor beginners: She Can Pin!

6. Gebruik verschillende vormen van multimedia

Organisch bovenaan in de zoekresultaten verschijnen is een uitdaging. Vooral als je alleen tekstuele content aanbiedt. Google kijkt tegenwoordig namelijk naar de algehele gebruikerservaring. Die moet zo optimaal mogelijk zijn voor de gebruiker.

Om hoger te ranken en meer blogverkeer aan te trekken, moet je dus gebruik maken van verschillende vormen van multimedia, zoals video’s en afbeeldingen. Vooral video’s doen het erg goed!

7. Werk aan je backlinkprofiel

Een backlink is een andere website die naar jouw website linkt. Wanneer dat gebeurt, ziet Google dat als een stem richting jouw website en als je kwalitatieve backlinks ontvangt, eindig je hoger in Google en dat betekent ook meer blogverkeer!

Tip: Een manier om aan backlinks te komen die heel goed werkt, is door te gastbloggen voor andere websites. Op Fb zijn er groepen te vinden waarin er wordt gevraagd naar gastbloggers waar je op kunt reageren.

8. Optimaliseer afbeeldingen

Waarom moet je afbeeldingen optimaliseren voor SEO?

Het wel of niet optimaliseren het verschil kan maken tussen een langzamere of snellere laadtijd en een lange laadtijd haalt je pagina omlaag in de zoekresultaten van de zoekmachines.

Hoe optimaliseer je afbeeldingen voor SEO?

 • Gebruik duidelijke afbeeldingen van hoge kwaliteit;
 • Gebruik afbeelding die relevant zijn voor je content;
 • Comprimeer je afbeeldingen met ShortPixel;
 • Gebruik zoekwoorden voor de bestandsnaam;
 • Geef een beschrijving aan de alt-tags waarin je beschrijft wat er op de afbeelding te zien is.

De zoekmachines begrijpen alleen wat er op jouw afbeelding te zien is wanneer jij dat aan Google vertelt. Plus, je helpt hier slechtzienden mee die zo ook kunnen begrijpen wat er op de afbeelding te zien is.

Weet je niet welk effect je afbeeldingen hebben op je laadtijd, controleer dit dan met Google Pagespeed Insights

Meer blogverkeer - Marketingboeken, papier met de letters Marketing strategy
Photo by Campaign Creators on Unsplash

9. Neem deel aan Pinterest Groepsborden

Sluit jezelf aan bij groepsborden op Pinterest. Op deze groepsborden mag jij je content in de vorm van pins delen en vaak hebben deze groepen veel volgers. Vaak wordt er gevraagd om in ruil daarvoor af en toe ook wat pins van andere gebruikers te pinnen naar je eigen borden. De groepsborden van Pinterest zijn een hele handige manier om wat extra ogen te krijgen op je content.

Meebloggen op het She Can Blog groepsbord? Meld jezelf dan aan via deze link!

10. Bouw een mailinglijst op

Iedere blogger die zichzelf serieus neemt, MOET een mailinglijst opbouwen. Een mailinglijst is een lijst waarop mensen zich inschrijven om jouw nieuwsbrief en aanbiedingen te ontvangen. E-mail lijkt misschien niet zo hot meer, maar als blogger zijnde is een mailinglijst een goudmijn als het aankomt op het aantrekken van meer website bezoekers! 

Zelf maak ik gebruik van Mailerlite. De gratis-versie heeft genoeg mogelijkheden voor de beginnende blogger en is gratis tot 1.000 subscribers. Als je blog  groeit, kun je tegen die tijd upgraden.

11. Maak contact met andere bloggers en met je lezers

De fijnste manier om te connecten met Nederlandstalige bloggers, maar ook met je lezers, is voor mij toch echt Instagram! Op Instagram maak je ontzettend makkelijk contact met elkaar, je spreekt elkaar makkelijk aan via de DM’s en je maakt er een oprechte verbinding met anderen.

Tegenwoordig mag je je eigen links ook delen in je stories d.m.v. de link sticker en dat maakt Instagram ideaal voor het verkrijgen van meer blogverkeer.

Volg She Can Blog ook op Instagram! Ik deel er wekelijks nieuwe tips, maar ook regelmatig toffe acties voor bloggers!

12. Blog regelmatig

Eén van de beste trucjes om je blogs beter te laten ranken in Google is door zelf heel regelmatig en consistent te zijn in het plaatsen van nieuwe blogs.

Plaats je de ene keer 4 blogs in de week en vervolgens 3 weken niet, dan kunnen Google, maar ook je lezers, niet op je rekenen. Kies er daarom liever voor om bijvoorbeeld elke week 3 keer op hetzelfde tijdstip een blog te publiceren.

13. Creëer een systeem voor het promoten van je blog

Met alle verschillende kanalen om je posts te delen is het moeilijk om bij te houden waar je je nieuwe blogposts al gepromoot hebt. Daarom heb ik een gratis checklist voor je gemaakt die je hiervoor kunt gebruiken, zodat je zeker weet dat je je blog optimaal hebt gepromoot en kunt rekenen op een explosieve groei in het aantal website bezoekers! Download ‘m hier!

Conclusie

Het kost tijd, maar met hard werken, doorzettingsvermogen en een passie voor bloggen, lukt het jou ook om meer blogverkeer te genereren en meer bezoekers naar je website te genereren!

Succes! 

Angie

Author

 • Angie is een blogger en ondernemer uit Nederland en verblijft momenteel als digital nomad in Servië, samen met haar man en 2-jaar oude dochter Ana Milena. Ze is de maker van She Can Blog en is Pinterest manager voor diverse bedrijven.

8 reacties op “13 tips om meer verkeer naar je blog te krijgen”

 1. Hele goede tips voor beginnende bloggers, hobby bloggers of ervaren bloggers die hun bezoekers en resultaten naar een hoger niveau willen tillen. Handig!

 2. Wat een handige blog met goede tips! Ik wist nog niet dat er inmiddels ook shareborden op Pinterest zijn, wat cool zeg!

 3. Pingback: Een WordPress website maken in 2022? Zo doe je dat! - She Can Blog

 4. Pingback: Wat is SEO en hoe werkt het? - She Can Blog

 5. Pingback: 6x manieren om passief inkomen te genereren -

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close